Citroën ID/DS Binnenschermen voorwielkasten

In een Gamma-reclame zag ik een aanbieding van kunststof speciekuipen waarmee als basis de binnenschermen voor de ID/DS kunnen worden gemaakt.

Mits uitvoerbaar natuurlijk…

In de ID/DS zitten achterin de wielkasten aluminium binnenschermen, precies pas tussen de kofferbak en het achterscherm.

Zou toch mooi zijn als  zoiets ook voorin kan!

Met een voorscherm op de tafel hvoor het model heb ik vervolgens een speciekuip opengeknipt en pas gemaakt in de binnenkant van het scherm.

Met mijn hetelucht föhn op 300 graden het model erin gemaakt en de vorm erin gekregen.

Toen alles ongeveer pas zat heb ik gemerkt dat het materiaal van de speciekuip op de grote vlakken niet helemaal goed in model te krijgen is, met alleen maar de hetelucht föhn.

Het plastic buigt gemakkelijk en heeft behoorlijk veel vormgeheugen. Het materiaal is ook taai en lijkt goed geschikt als binnenscherm, het is ook met de föhn aan elkaar te solderen.

In het voorjaar ga ik er mee verder. Het kost gewoon meer tijd om dit netjes af te maken.

Wat ik ook heb gemerkt is dat een binnenscherm voor de voorwielen groter moet zijn dan alleen het voorscherm.

Met name de overgangen van scherm naar carrosserie zijn kwetsbaar voor vocht. Dit beschermen kan het best met zo’n binnenscherm.

Wordt vervolgd! (Bijgewerkt op 12-11-2017)

De oplossing voor de voorschermen heb ik uiteindelijk gevonden door middel van het strak tegen het plaatwerk aan plaatsen van polyester met glasvezel, geheel dicht tot en met de rand van het scherm.

Besteld en achter geplaatst: Aluminium binnenschermen!!!