ID/DS Cabrio nieuw interieur van een Audi 80 cabrio ’93

23-5-2016: Vanavond een leren interieur van een Audi 80 cabrio uit 1993 (via Marktplaats) opgehaald en gelijk even gepast in de ID20 cabrio (zie de foto’s onderaan);

De breedte en diepte past, de hoogte scheelt zo’n 8 centimeter, dat moet nog van de onderkant van de zijpanelen af en daarmee komt de afdekkap gelijk mooi met de zijpanelen van de carrosserie te liggen.

Aan de achterkant, onder langs de rand van de afdekkap maak ik de carrosserie doorlopend van links naar rechts tegen de achterklep aan, vlak met het Audi kapdeksel.

De kofferklep moet er daarna aan geloven en deze moet ook vlak komen te liggen, aansluitend aan het nieuwe vlakke plaatwerk.  Dat gaat al met al een achterkant opleveren zoals de vroege ID-cabrio’s in de Palm Beach uitvoering dit hadden.

Verschil is dat ik de kap verder naar achteren plaats. Dat levert een kortere kofferklep op en meer beenruimte achterin.

Nu alles uitmeten, zaagwerk aan de oude bankbeugel, de c-stijlen en aan de achterzijde, binnenkant van de achterdeuren.

Daarna de beugels maken voor het kapframe, stelbaar op de longerons monteren en het kapframe stellen.

Ramen uitmeten, kapframe verlengen tot op de voorruitstijl en passen in de bak achterin met gesloten kap.

Achterramen  nieuw laten maken op de nieuwe kap.

Afdekklep uitmeten, interieur pas maken.

Vaste plaat voor onder de afdekplaat pas maken en inlassen aan zijkant schermen, en een opstaand randje eraan tegen het mogelijk lekken.

Gelijk de bevestigingsbeugel pas maken op de vaste plaat waar ook de kofferklep en de opbergbak voor het dak aan vast zit.

Deze beugel is nu nog opstaand en deze moet vrijwel vlak komen.. Het wordt passen en meten om de benodigde 13 cm hoogte over te houden zodat het dat nog wel in de bak blijft passen.

Onderstaand de foto’s van het losse Audi 80 interieur in de ID20…

Subframe: