ID/DS Cabrio: Stoelen kantelen

 

Het mooiste is het dat de stoelen kantelen als iemand achterin wil in-of uitstappen.

Standaard is dat natuurlijk niet aanwezig en het steeds helemaal naar voren schuiven van de stoel en vervolgens met de draaiknop de zitting naar voren stellen zodat je achterlangs naar binnen kan is geen prettige oplossing.

Nu heb ik eens gekeken naar een standaard ID/DS- stoelverhoger en ik ga er één verbouwen zodat je met het achterste handeltje de stoel kan lossen aan de achterkant en geheel kan kantelen, inclusief zitting dus.

Gewoon alle borgschroefjes eruit aan de zijkant, aan de voorkant de bedieningshandel verwijderen, een vangwangetje aan beide kanten net boven de achterste gaatjes erop lassen, dan valt de stoel altijd weer terug in het slot.

 

Jammer dat bovenstaande oplossing niet gaat werken.

De stoelverhogers gaan er uit, de stoel komt inclusief mijn lengte met de nieuwe bekleding te hoog.

Ik kijk dan tegen de raamrand van de voorruit aan.

Dus op zoek gegaan naar stoelen van voor 1970, met de snel te lossen handle waar je snel de rugleuning mee kan verstellen.

Die stoelen dan na het passen en uitproberen maar weer laten bekleden…

 

 Uiteindelijk is gekozen voor het plaatsen van Volvo C70 fase1 stoelen. Deze hebben van huis uit al een kantelbare rug…