Deel 9 (15-2-2016) Cabrio laswerk gereed

Op 15-2-2016 weer naar Oord cabrio geweest, nu om de achterlichten en kabelboom af te werken.

Joop Oord had het laswerk rondom 99% gereed. De afwerking van het laswerk is in volle gang, de achterschermen zijn gelast aan het chassis en aan de oude achterdeuren. De achterdeuren en achterschermen zijn nu 1 geheel geworden. De achterdeuren zijn aan de voorzijde dichtgemaakt aan de B-stijl, onder aan de dorpel en achter aan het scherm.

De opbergbak van de cabriokap is ook klaar en met een plaat gelast aan de achterklepbeugel en aan de ingekorte binnenschermen.

De beugel boven de achterbank dient om het afdekzeil aan vast te maken als de kap in de opbergbak ligt.

20160409 123453 1067x800

Volgende week gaat Joop de kap maken….

Het rechter achterscherm is nu niet meer verwijderbaar. De goot aan de bovenkant naast de koffer is nu gelast aan de carrosserie, waar voorheen de bout zat om het scherm vast te zetten is het scherm vastgelast. Aan de voorkant van het scherm is het nu van onder tot boven via een plaat aan de achterdeur gelast. Na het laswerk tussen deur en scherm is de lasnaad gevuld met 2- componenten filler, deze filler wordt ook op boten toegepast onder de waterlijn. Na het opvullen met de filler wordt e.e.a. nog strak gemaakt met 2-componenten plamuur. Dit zie je op de foto’s van de linkerkant, iets verderop.

Rechterzijkant qua laswerk klaar; de achterdeur is aan de carrosserie en aan het achterscherm gelast. De achterdeur zit zoals je hier ziet vast aan de B-stijl en aan de onderkant is de deur over de gehele breedte aan de dorpel gelast.