Deel 1 (16-12-2015) Eerste foto ombouw van mijn Citroën ID20 naar cabrio

Hierboven zie je mijn ID20 vóór de ombouw naar cabrio. Het lijkt allemaal heel wat maar onder de oppervlakte schuilt overal de roestduivel. Bij de ombouw naar cabrio wordt het chassis gelukkig goed aangepakt waardoor de wagen bij goed onderhoud weer lang mee kan. 

16-12-2015 even in Langezwaag gaan kijken bij Oord DS Cabrio naar mijn ID20 in ontmantelde staat.

Joop Oord had gebeld, de kriksteun aan de rechterzijkant was tijdens de ontmanteling met knop en zijplaat en al van de auto gescheurd terwijl hij aan het werk was. Rot er achter en er onder. Het blok waar de auto onder de krikplaat rechtsachter leunde was ook een paar centimeter ingezakt. De rechter hoek naast de kokerbalk net voor de achteras is ook verrot….

Dus alles bekeken en gelukkig is Joop bereid en in staat alles te herstellen, naast de nodige versteviging die sowieso op de dragende delen van de carrosserie zal komen…

Voorlopige planning cabrio gereed: begin februari 2016!  Jippie!! 

Zie onder de wagen bij aflevering door Oord Cabrio, begin 2016.

Onder zie je het uiteindelijke resultaat ná mijn finale ombouw met het nieuwe Audi80 dak, en het plaat- en spuitwerk (Oktober 2018)